• 1403/06/19 - 11:37
  • - تعداد بازدید: 62
  • - تعداد بازدیدکننده: 62
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • https://hthv.hums.ac.ir/ZnUa

اجرای طرح غربالگری و بیماریابی تشدید یافته مالاریا در استان هرمزگان

دکتر عبدالجبار ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از آغاز اجرای طرح یکماهه بیماریابی فعال و تشدید یافته مالاریا در ماه‌های شهریور و مهر سالجاری خبر داد.

دکتر ذاکری گفت: طرح غربالگری و بیماریابی تشدید یافته مالاریا بمنظور کشف و درمان زودهنگام موارد مثبت مالاریا از تاریخ ۱۷ شهریور و بمدت یکماه بصورت همزمان در تمامی شهرها و روستاهای استان هرمزگان انجام می شود.

وی هدف از اجرای این طرح را لام گیری از تمامی اتباع غیر ایرانی و جمعیت پرخطر مالاریا بمنظور جلوگیری از انتقال محلی این بیماری برشمرد و افزود: همزمان و با افزایش ورود مهاجرین به استان و آغاز فعالیت ناقلین بیماری مالاریا، این طرح بصورت فعال و توسط پرسنل پرتلاش بهداشتی در تمامی خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت صورت می پذیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: بیماری مالاریا یک بیماری انگلی است که توسط پشه آنوفل ماده ناقل آلوده بوسیله گزش این پشه از فرد آلوده به افراد سالم منتقل و باعث بیماریزایی در جمعیت می شود، بنابراین جهت شناسایی بموقع افراد آلوده که عمدتا از اتباع غیرایرانی کشورهای افغانستان و پاکستان هستند، لازم است تمامی این افراد شناسایی، و در طول این یکماه غربالگری شوند.

دکتر ذاکری خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد موارد مثبت مالاریای کشف شده در استان هرمزگان غیرایرانی می باشند که تمامی این موارد بلافاصله درمان شده اند و تا کنون در سالجاری انتقال محلی این بیماری در جمعیت بومی استان گزارش نشده است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 14728
کلمات کلیدی
ندا منصوری
خبرنگار

ندا منصوری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید