• 1405/05/25 - 10:08
  • - تعداد بازدید: 88
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • https://hthv.hums.ac.ir/ZrBf
در کارگاه آموزشی مداخلات روان‌شناختی در افراد اقدام‌کننده به خودکشی مطرح شد :

تأکید بر ارتقای مهارت کارشناسان سلامت روان در پیشگیری از خودکشی

کارگاه آموزشی یک‌روزه اختلالات روان‌پزشکی و مداخلات روان‌شناختی در افراد اقدام‌کننده به خودکشی با هدف ارتقای دانش و مهارت کارشناسان سلامت روان شهرستان‌های تابعه استان و تقویت مداخلات پیشگیرانه، به همت مدیریت سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در مرکز بهداشت استان برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، این کارگاه با حضور دکتر یحیی میرزاده، معاون بهداشتی و دکترموسی چاکری مدیر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی و کارشناسان سلامت روان شهرستان‌های تابعه برگزار شد.

 

دکتر یحیی میرزاده در این کارگاه ضمن قدردانی از تلاش‌های کارشناسان سلامت روان استان ، به‌ویژه در شرایط بحران‌های اخیر، اظهار کرد: کارشناسان سلامت روان نقش مهمی در شناسایی زودهنگام افراد در معرض خطر، ارائه مداخلات پیشگیرانه و حمایت از افراد و خانواده‌ها در شرایط بحرانی داشتند

 

خودکشی؛ پدیده‌ای چندعاملی

وی با بیان اینکه خودکشی پدیده‌ای پیچیده و چندعاملی است، گفت: عوامل زیستی، ژنتیکی، روان‌شناختی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی در شکل‌گیری رفتارهای خودآسیب‌رسان نقش دارند و به همین دلیل، پیشگیری از خودکشی نیازمند شناسایی عوامل خطر و ارائه مداخلات به‌موقع و تخصصی است.

 

نقش استرس در افزایش آسیب‌پذیری روانی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تأکید بر نقش استرس در سلامت روان افزود: استرس به‌تنهایی عامل بروز خودکشی نیست، اما استرس‌های شدید یا طولانی‌مدت، به‌ویژه در افرادی که با مشکلات روان‌شناختی یا کمبود حمایت اجتماعی مواجه هستند، می‌تواند توان مقابله‌ای فرد را کاهش داده و آسیب‌پذیری روانی را افزایش دهد.

نقش کارشناسان سلامت روان در بحران‌ها

 

دکتر میرزاده با اشاره به نقش پررنگ کارشناسان سلامت روان در آسیب‌های اجتماعی و بحران‌های اخیر، از جمله شرایط جنگی، خاطرنشان کرد: در شرایط بحرانی، افراد ممکن است با اضطراب، ترس، بی‌قراری، اختلال خواب، سوگ و احساس ناامنی مواجه شوند و حضور کارشناسان سلامت روان می‌تواند در شناسایی به‌موقع افراد نیازمند حمایت و پیشگیری از تشدید مشکلات روانی مؤثر باشد.

 

 وی همچنین بر ضرورت تعامل بین دستگاه‌ها برای ارتقای شاخص‌های سلامت روان تأکید کرد و گفت: سلامت روان موضوعی فرابخشی است و همکاری دانشگاه علوم پزشکی با دستگاه‌های اجرایی، نهادهای حمایتی و سایر مجموعه‌های مرتبط می‌تواند به شناسایی بهتر عوامل خطر، افزایش دسترسی به خدمات و کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کند.

وی در پایان اعلام کرد:، روان‌شناسان شاغل در مراکز جامع سلامت را به دلیل ارتباط نزدیک با جامعه، ظرفیت مهمی در شناسایی افراد در معرض خطر، آموزش خانواده‌ها، ارائه حمایت‌های روان‌شناختی و ارجاع به‌موقع افراد به خدمات تخصصی دانست.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 30464
کلمات کلیدی
ندا منصوری
خبرنگار

ندا منصوری

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید